0.7 C
București
joi, decembrie 7, 2023
spot_img

148 de câini, capturați din zona Lacul Morii: un număr mare de animale continuă să apară în zonă

148 de câini au fost capturați de echipajele ASPA din zona Lacul Morii, în primele 10 luni ale acestui an, din totalul de 509 câini ridicați de pe raza sectorului 6.
Alți 12 câini au fost capturați zilele trecute din zona Lacul Morii, în urma a trei acțuni separate, desfășurate de echipajele de intervenție ASPA, la care au participat și polițiștii Secției 20 Poliție:
„Deși au fost organizate multiple acțiuni în zonă și au fost capturați foarte mulți câini, echipajele ASPA continuă să identifice haite de câini ce tranzitează între zona Lacului Morii și zona adiacentă acestuia de pe raza comunei Chiajna. În timpul acțiunilor noastre, acești câini s-au refugiat și pe raza comunei Chiajna, unde nu putem interveni.
Numărul mare de câini care continuă să apară în zona respectivă confirmă ceea ce susținem de mult timp: capturarea este o soluție de moment, care nu rezolvă problema reapariției câinilor fără stăpân.
Identificarea și sancționarea celor care nu își sterilizează și microcipează câinii, identificarea și sancționarea celor care nu își îngrădesc corespunzător proprietățile și le permit câinilor să se plimbe între spațiul privat și cel public, identificarea și sancționarea celor care abandonează câini, acestea sunt soluții care previn înmulțirea câinilor fără stăpân pe domeniul public. Aceste soluții pot fi aplicate de polițiști.
În acest sens, am transmis sesizări către primăria Sectorului 6 și către primăria comunei Chiajna în care am informat despre numărul mare de câini capturați în zonă și despre specificul de repopulare al zonei, am solicitat comunei Chiajna să organizeze acțiuni de capturare a câinilor pe raza lor de competență și am solicitat primăriei Sectorului 6 ca prin Poliția Locală Sector 6 să identifice și să aplice sancțiuni, conform competențelor, pentru nesterilizare, nemicrocipare, abandon. Totodată, am propus celor două primării să analizeze posibilitatea instalării de camere de supraveghere în zona Lacul Morii, pentru a preveni repopularea zonei cu câini fără stăpân”, transmit reprezentanții ASPA.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,400AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT