21.6 C
București
duminică, mai 19, 2024
spot_img

3 medalii pentru România la Campionatul European de tir cu arcul

Delegația României, prezentă la Campionatul European de Field de la Cesana – San Sicario, Italia, disputat în perioada 16 – 23 septembrie, s-a întors cu o zestre importantă de medalii. Bilanțul României la ediția din acest an – 3 medalii de argint – a clasat-o pe aceasta pe locul 11 ȋn ierarhia finală pe medalii. Doar 13 națiuni au reușit această performanță:
„Lotul României, coordonat de antrenorii Cezar ALEXANDRESCU și Viorel HABIAN, a fost format din Beatrice MIKLOS, Mario ȚÎMPU, Andreea ALBU, Rareș ALEXANDRESCU, Mirel JUDEA, Elena TOPLICEANU, Adrian VLASE şi Gheorghe HANGAN.
Echipa pentru proba de Field presupune participarea unui arc olimpic, a unui arc compound și respectiv arc barebow. Așadar, echipa feminină U21 a României, formată din Andreea ALBU (compound), Beatrice MIKLOS (olimpic) și Elena TOPLICEANU (barebow), a reușit vineri, 22 septembrie să obțină primul argint.
Tot vineri, echipa mixtă de compound U21, formată din Andreea ALBU şi Rareş ALEXANDRESCU, a obținut medalia de argint, aceştia fiind învinşi cu greu ȋn finală de formația țării gazdă, Italia.
De asemenea, nu mai puțin lipsită de importanță este performanța obținută de Elena TOPLICEANU ȋn proba individuală feminină de arc barebow U21, practic o reconfirmare a valorii sportivei noastră la această categorie. Medalia de argint obținută sȃmbătă, 23 septembrie a ȋncununat parcursul foarte bune al Elenei pȃnă ȋn finala mare, unde a cedat ȋn fața rivalei din Marea Britanie, Kathryn MORTON.
Cu aceste rezultate, România reușește să confirme performanțele obținute în ultimii ani când sportivii noștri câștigau medalii la mondialele de field!
La această ediție au participat 26 de națiuni din întreaga lume cu un total de 232 de participanți.
Felicitări tuturor!! Drept la țintă!”, transmite Federația Română de Tir cu Arcul 

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,700AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT