27.6 C
București
joi, iunie 13, 2024
spot_img

500 de taximetriști protestează astăzi în Piața Constituției

Astăzi, 29 ianuarie 2024, în intervalul orar 06.00-15.00, Asociaţia Şoferilor de Taxi București-Ilfov organizează o adunare publică de protest, în parcarea din Piaţa Constituţiei.
500 de persoane și 500 de autoturisme au primit autorizație din partea Primăriei Capitalei pentru a participa la protest.
Taximetriștii bucureșteni anunță că li se vor alătura și colegi din alte orașe la protest.
Protestul are ca principale revendicări modificarea Legii 204/2019, modificare ce este așteptată din luna august 2023.
Solicitările taximetriștilor: 
Pct. 1 Respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu SUSPENDAREA avizului tehnic până la intrarea în legalitate.
Pct.2 Limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calităţii vieții și aerului, aglomerării traficului și poluarea din marile oraşe.
Pct. 3 Eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere. Ridicarea pragului de autorizare la vechimea masinii, minim E6.
Pct.4 Interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturisme la platformele digitale.
Pct. 5 Eliminarea „tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenței cu privire la practicile înşelătoare.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,800AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT