15.8 C
București
duminică, februarie 25, 2024
spot_img

Astăzi se deschide pasajul Europa Unită, în Sectorul 4 al Capitalei

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, anunță că în primele ore, pasajul suprateran, construit la intersecția dintre B-dul Alexandru Obregia, B-dul Metalurgiei și Șos. Turnu Măgurele se va deschide doar pentru pietoni:

„Vă invit, așadar, începând cu ora 19:00, la o mică plimbare pe pasaj, fără mașină, să vedeți cum arată îndeaproape și, de ce nu, să vă bucurați de jocul de lumini oferit de sistemul de iluminat.

Ulterior, de la ora 22:00, pe pasaj vor avea acces doar autovehiculele. ”

Început în februarie 2022, noul pasaj suprateran din Sectorul 4 are o lungime totală de 653 metri, însemnând un pod și două rampe de acces, una dinspre strada Caporal Luică, iar cealaltă dinspre strada Sergent Ion Iriceanu. Proiectat și construit pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Capitală, pasajul are două benzi de circulație pe sens, dispuse pe o parte carosabilă cu o lățime de 15 metri.

Suprastructura pasajului, de tip mixt oțel-beton, se sprijină pe patru elemente de rezistență (două pile și două culee masive din beton armat), iar fiecare dintre acestea au ca fundație câte opt piloni forați la o adâncime de 25 de metri și cu un diamentru de 1,5 metri.

Totodată, dincolo de componentele ce țin de stricta utilitate a pasajului, pe lângă funcția de fluidizare a circulației din zonă, acest obiectiv de investiții va deveni și un reper, din punct de vedere arhitectural, datorită sistemului de iluminat de tip Vortex, montat pe pasaj.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,500AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT