39.2 C
București
vineri, iulie 12, 2024
spot_img

Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Republica Franceză, avertizând că în această țară circulația feroviară, transportul public și zborurile pot fi perturbate de greva generală.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că, la 13 aprilie 2023, este prevăzută o grevă generală, context în care sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar). Detalii privind circulația trenurilor pot fi consultate pe site-urile: https://www.sncf.com/fr, https://www.sncf-connect.com/train/greve, https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482, https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat, în contextul grevei șoferilor din acest sector, precum și din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe. Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum și site-ul RATP: https://www.ratp.fr/ , pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană.

Sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle și Orly) au anunțat, de asemenea, că se vor alătura acțiunii greviste, ca și controlorii aerieni și personalul Air France (FNIC-CGT și CGT Air France), ceea ce poate duce la perturbări ale orarului curselor aeriene. Pasagerii Air France vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/.

Totodată, este posibilă prelungirea grevei și după această dată, în anumite sectoare, inclusiv în cel al transportului public.

Asistență consulară

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: ‪+33147052966‬ și ‪+33147052755‬, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele numere de telefon de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

• Consulatul General al României la Paris: ‪+33680713729‬;

• Consulatul General al României la Marsilia: ‪+33610027164‬;

• Consulatul General al României la Lyon: ‪+33643627736‬;

• Consulatul General al României la Strasbourg: ‪+33627050022‬.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro , http://lyon.mae.ro , http://marsilia.mae.ro , http://strasbourg.mae.ro , www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs ), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, transmite MAE într-un comunicat de presă.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,900AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT