20.7 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
spot_img

Avocat Silvia Uscov: “Ne așteptăm să fie anulată condamnarea Elenei Udrea”

Elena Udrea a fost azi scoacă din arest pentru a se prezentat în fața magistraților care judecă constestația la executarea pedepsei depusă de avocata Silvia Uscov, în dosarul Gala Bute.

„Am rămas în pronunțare pe fondul contestației la executare. Ne așteptăm să câștigăm, respectiv să fie anulată condamnarea doamnei Udrea, și formele de executare.”

Întrebată decă Elena Udrea este afectată de decesul lui Rudel Obreja, Silvia Uscov a precizat că Obreja a fost persoana care nu a cedat presiunilor DNA la momentul anchetei:

„Bineînțeles că este afectată. Mai ales că Rudel Obreja a fost persoana care nu a cedat presiunilor DNA la momentul repsectiv, refuzând să dea declarații nereale, așa cum i se solicitase, pentru a o denunța în mod nereal pe doamna Udrea.

Fiind ultimul termen de judecată la acest dosar, și ultima cale de atac în dreptul intern, doamna Udrea a considerat să fie prezentă în fața instaței” a mai precizat avocata.

Totdată, Silvia Uscov a postat pe contul personal de Instagram următorul text:

„M-am prezentat în faţa ICCJ, deci tot în faţa instanţei supreme, care prima dată a încălcat legea română, apoi a încălcat Constituţia României, precum si drepturile fundamentale recunoscute de convenţile europene obligatori pentru România, în vederea reparării acestei încălcări, și sperând că va exista un complet de judecători care să treacă de prejudecata existenţei unei condamnări și să se aplece cu imparţialitate reală asupra acestui caz, care a adus numai nedreptăţi ce, pentru un profesionist al dreptului, sunt de neconceput într-un stat de drept.

Dar, se pare ca le-am cerut prea mult atunci când le-am cerut să respecte drepturile omului.”

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,700AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT