18 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Biblioteca de la Metrou: Citește și dă mai departe! Proiect inedit în stația din Piața Unirii

Călătorii din stația de metrou Piața Unirii pot citi și împrumuta cărți. În zonă, a fost amplasat un raft cu cărți. Este vorba despre un proiect cultural care va fi implementat în mai multe stații de metrou din București:
„Biblioteca Metropolitană București a participat astăzi, în calitate de partener, la evenimentul de lansare a proiectului cultural pilot „𝗕𝗶𝗯𝗹𝗶𝗼𝘁𝗲𝗰𝗮 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗠𝗲𝘁𝗿𝗼𝘂”, inițiat de Biblioteca Naţională a României. Evenimentul oficial de lansare a avut loc în stația de metrou Piața Unirii, Metrorex fiind, de asemenea, partener în acest proiect.
Scopul proiectului „𝗕𝗶𝗯𝗹𝗶𝗼𝘁𝗲𝗰𝗮 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗠𝗲𝘁𝗿𝗼𝘂” este acela de a valorifica momentele petrecute de călători în tranzit, pentru a le oferi oportunitatea de a descoperi și a se bucura de lectură, contribuind astfel la creșterea volumului de lectură și la promovarea culturii.
Începând de astăzi, călătorii care tranzitează stația de metrou Piața Unirii vor avea la dispoziție un raft plin cu cărți, respectiv un fond de carte inițial, care va fi pus la dispoziție de către Biblioteca Metropolitană București și Biblioteca Națională a României.
Cărțile vor putea fi consultate pe loc sau vor putea fi împrumutate acasă, condiția fiind ca ele sa fie aduse înapoi sau să fie înlocuite cu alte cărți.
Proiectul pilot lansat la stația de metrou Piața Unirii urmează să fie extins și în alte stații de metrou”, transmite Biblioteca Metropolitană București.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,600AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT