18.6 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Chioșcuri noi și moderne de flori în Sectorul 6. Au inclusiv aer condiționat

Noile chioșcuri de flori din Sectorul 6 sunt elegante, luminoase, moderne, spațioase, dar fără să ocupe prea mult trotuarul, transmite edilul Ciprian Ciucu.
Au aer condiționat, spoturi luminoase, spațiu de depozitare, iar peretele este de sticlă dintr-o singură bucată – concept unic în România:
Potrivit Primăriei Sectorului 6, „Primele 3 au fost montate azi: în Militari, la stația de metrou Lujerului, spre Piața Veteranilor, în Crângași, la intersecția Calea Crângași cu Bd. Constructorilor și în Drumul Taberei, la Favorit cu strada Sibiu”.
În următoarele 2-3 luni vor fi amplasate toate cele 54. Urmează alte 17, de ziare.

„Ne-am propus să îmbunătățim mediul urban prin noi chioșcuri”

 „Bucureștiul are o problemă cu aspectul mobilierului stradal. Știți toate aceste chioșcuri de flori sau de ziare care sunt ba din termopan, ba din tablă ruginită, unele mai mari, altele mai mici… și arată foarte urât, foarte neglijent.
Ne-am propus să îmbunătățim mediul urban prin noi chioșcuri, care se potrivesc foarte bine cu amenajările peisagistice pe care le realizăm. Mai întâi vor fi înlocuite chioșcurile de flori, apoi trecem la cele de ziare”, a precizat primarul Sectorului 6.
Noile chioșcuri de flori au fost rezultatul unui concurs de soluții realizat de către Ordinul Arhitecților din România, la comanda Primăriei Sectorului 6.
Au costat 17.600 de euro bucata, bani care vor fi recuperați de la comercianții de flori pe durata a 10 ani. Lunar vor plăti 584 de lei.
SUNT MAI SPAȚIOASE DECÂT VECHILE CHIOȘCURI
Cu toate că sunt mai înguste și lasă, astfel, trotuarul mai liber, noile chioșcuri au o suprafață mai mare decât cele vechi. Dacă acestea din urmă au între 5 și 7 mp, noile chioșcuri au 9 mp.
„Mie îmi place foarte mult cum au ieșit. Au marele avantaj că nu ocupă așa mult trotuarul, nu blochează accesul, fiind făcute pe lung (6 m lungime și 1,5 m lățime). Noile chioșcuri vor fi ocupate de aceiași comercianți, vor fi amplasate pe aceleași locuri sau în apropiere, tocmai pentru că unele erau în fața trecerilor de pietoni sau în zone unde trotuarul este foarte îngust”, a mai spus Ciprian Ciucu.
Azi, deja 3 comercianți și-au luat în primire noile spații, mândri că afacerea lor a atras toate privirile. Cumpărătorii nu s-au lăsat așteptați.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,600AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT