21.6 C
București
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Update:Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu: ”Mă așteptam să fiu liber”

Update: Fostul jurnalist a fost plasat în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru act sexual cu minori în formă continuată și folosirea prostituției infantile în formă continuată.

Știre inițială

Dan Diaconescu a fost arestat preventiv, vineri, fiind cercetat pentru act sexual cu minori în formă continuată și folosirea prostituției infantile în formă continuată.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, procurorul de caz a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, a lui Dan Diaconescu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată și folosirea prostituţiei infantile.

Anchetatorii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, după ce la Dan Diaconescu s-a ajuns în timpul perchezițiilor informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni:

„În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D. (Dan Diaconescu – n.r.), un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”.

„Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa din municipiul Bucureşti au fost ridicate mijloace de stocare a unor date informatice, respectiv telefoane mobile, laptopuri, hard diskuri externe şi stickuri de memorie. În seara de 6 aprilie 2023 bărbatul în cauză a fost ascultat, în calitate de suspect, pentru comiterea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, şi a cinci infracţiuni de folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată. Cu această ocazie el nu a recunoscut comiterea faptelor imputate. După ascultare, la data de 7 aprilie, ora 00:10, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale a dispus faţă de suspect luarea măsurii preventive a reţinerii, pe o durată de 24 de ore”, precizează procurorii.

Dan Diaconescu a fost încarcerat în Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,700AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT