18.6 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

De ce s-au ciocnit cele 2 trenuri Metrorex la Timpuri Noi? Grindeanu cere urgent explicații

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, în această seară, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs între două trenuri de metrou.

„După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

Circulația Metrorex a fost oprită, marți seara, după ce două trenuri s-au ciocnit la stația Timpuri Noi. Nu au fost victime. Defecțiunea a fost remediată, iar circulația a fost reluată.

Metrorex a emis un comunicat, în care a oferit detalii cu privire la ceea ce s-a întâmplat în această seară.

”Metrorex informează că în jurul orei 19:15, în stația de metrou Timpuri Noi, s-a efectuat un parcurs eronat la o linie ocupată de un alt tren. Din acest motiv, circulația de metrou a fost reorganizată între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu.

Călătorii aflați în stații au fost informați prin sistemul de sonorizare.

În urma incidentului feroviar de la stația Timpuri Noi, compania Metrorex a avizat organele de investigare a evenimentelor feroviare- AGIFER, AFER, COSU. Acestea vor investiga evenimentul, vor stabili cauza acestuia și vor dispune măsurile care se impun.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale.

Călătorii au fost debarcați în siguranță la peron, iar circulația trenurilor în acest moment se desfășoară în condiții normale”, au scris reprezentanții companiei.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,600AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT