32.1 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
spot_img

Echipele Primăriei Capitalei, cu ceai și supă în stradă, pentru oamenii fără adăpost. Unde puteți suna pentru a cere ajutor?

Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, vine în sprijinul persoanelor fără adăpost care sunt expuse temperaturilor scăzute din aceste zile.
Echipele DGASMB sunt în permanență în teren și distribuie ceai, supă caldă, îmbrăcăminte groasă și încălțăminte pentru oamenii care refuză preluarea și cazarea într-un centru social.
De asemenea, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală a Municipiului București acționează pentru identificarea acestora. Noaptea trecută, au fost depistate 11 persoane, dintre care 2 au fost de acord să fie preluate de DGASPC Sector 6 și S.A.B.I.F, iar celelalte au refuzat instituționalizarea, motiv pentru care locațiile acestora au fost transmise echipelor DGASMB pentru monitorizare.
În prezent, în cele două centre pentru persoanele fără adăpost ale DGASMB sunt cazate 159 de persoane, 32 femei în centrul pentru femei de pe str. Mitropolit Filaret și 127 persoane în adăpostul “Sfântul Ioan”.
Bucureștenii pot semnala prezența acestora pe stradă la numărul de telefon 021/9524, pentru a fi preluate și transportate la centrele sociale ale Capitalei.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,800AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT