3.6 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Elevii vor merge la cursuri în 3 schimburi la 11 școli din Capitală

Lipsa de spațiu este principalul motiv pentru care în 11 școli din București elevii vor învăța în trei schimburi.

Potrivit Prefecturii Capitalei, din cele 427 unități de învățământ de stat din București, în 11 elevii vor merge la cursuri în 3 schimburi (total sau parțial), din cauza lipsei de spațiu, dar și a lucrărilor de reabilitare, modernizare sau extindere. De asemenea, din cauza lucrărilor aflate în derulare, mai multe unități de învățământ sunt relocate, orele de curs desfășurându-se în cadrul altor unități.

Prefectul municipiului București, Rareș Hopincă, a participat joi la o întâlnire de lucru la sediul Inspectoratului Școlar al Municipiului București în vederea pregătirii debutului anului școlar. La întâlnire au participat inspectorul școlar general, Vlad Drinceanu, și inspectorii pentru management instituțional ai celor șase sectoare.

„Învățământul preuniversitar din București este, în linii mari, pregătit pentru un nou an școlar. Luni, 11 septembrie 2023, peste 275.000 de copii din toate ciclurile de învățământ vor începe cursurile în cadrul unităților de învățământ de stat din Municipiul București. Avem la nivelul Municipiului o populație școlară în continuă creștere, iar normativele actuale impun o diminuare a numărului maxim de copii în clase. Din acest motiv, există o mare presiune a spațiului în infrastructură școlară din majoritatea sectoarelor.

Din constatările din teren și raportările administratorilor, școlile sunt pregătite pentru a primi copiii. Rămân însă de continuat investițiile pentru modernizarea, extinderea și dotarea unităților de învățământ, domeniu în care unele dintre sectoare sunt avansate, dar altele au încă restanțe”, a declarat prefectul Rareș Hopincă.

 

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,400AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT