18.6 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Europol acuză: Cât costă o chermeză plătită din banii angajaților? Situație halucinantă în MAI

Sindicatul Europol face în această seară dezvăluiri incredibile despre conducerea Direcției Generale Anticorupție, care ar fi strâns câte 200 de lei de la toți angajații pentru organizarea unei petreceri în curtea instituției:
„Situație halucinantă în MAI!!!
Cu ocazia onomasticii de 18 ani de la înființarea Direcției Generale Anticorupție, Liviu Vasilescu s-a gândit să organizeze o „chermeză” în adevăratul sens al cuvântului, nicăieri altundeva decât în parcarea instituției.
După ce a mutat toate autospecialele peste drum, la o unitate militară, a întins zeci de metri de mese în parcare, cam cum fac unii cetățeni nunțile pe stradă și a dat drumul la paranghelie cu următoarele ingrediente, relatate de colegii de la fața locului:
– Preparate din carne de vânat;
– Sarmale și mici;
– Prosecco fără număr;
– Lăutari;
– Marcel Pavel în carne și oase (nu avem confirmarea dacă a cântat „Frumoasa mea”);
– Invitați din toate structurile, inclusiv ministrul Lucian Bode;
– Pază extinsă asigurată de jandarmi;
– Echipaje de la rutieră pentru „însoțire” (oficial instituția nu mai recunoaște că ar asigura „coloane oficiale”).
Din păcate însă, această ceremonie nu a fost pentru toată lumea. Angajaților DGA li s-a „ordonat” să nu iasă din birouri pe parcursul vizitei „preaînstelaților”.
Chiar și pentru folosirea toaletelor de la etajul 1 și 2 a existat interdicție de acces pentru angajați, ca nu cumva să dea nas în nas cu invitații. Doar în partea a doua, la ceea ce a mai rămas din mâncare, au avut acces și angajații, care evident au refuzat.
Această umilință pentru propriii subalterni a fost probabil în semn de mulțumire pentru rezultatele pe care aceștia le generează și cu care conducerea DGA se laudă.
Ceea ce este însă de-a dreptul halucinant, dincolo de organizarea de tip „Las Fierbinți” este mecanismul de „chetă” declanșat de conducerea DGA.
Fiecare director, șef, șefuleț, șef mai mic sau chiar polițiști cu funcție de execuție au fost nevoiți să „doneze” 200 lei pentru „buna desfășurare a ceremoniei”.
Este peste capacitatea noastră de înțelegere abordarea directorului general al DGA de gira astfel de practici neortodoxe tocmai la nivelul unei structuri anticorupție, interzise de altfel de art. 43 lit. e) din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului „Polițistului ii este interzis, în orice împrejurare: e) să colecteze sume de bani de la persoane fizice sau juridice;”.
Atât de jos a ajuns DGA-ul?!
Și pe final o întrebare de tip „Radio EREVAN”: Cât costă o chermeză plătită din banii angajaților?”, transmite Europol.
Toate reacţiile:

282

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,600AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT