32.1 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
spot_img

Gazoductul Tuzla – Podișor, o investiție majoră a României: înseamnă acces la resurse naționale la un preț mai bun

Noul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, anunță semnarea ordinului de începere a lucrărilor la construcția gazoductului Tuzla – Podișor:
„Prima mea zi de mandat la Ministerul Energiei coincis cu semnarea ordinului de începere a lucrărilor la construcția gazoductului Tuzla – Podișor, o investiție majoră a României pentru exploatarea și valorificarea gazelor naturale din Marea Neagră. Câteva cifre: 300 de km, investiție în valoare de 478 milioane euro, peste 8 miliarde de metri cubi/an de gaz românesc în plus în economia românească, sute de mii de români și sute de instituții publice cu acces la rețeaua de gaz. Gazoductul va traversa județele Constanța, Călărași și Giurgiu.
Așteptăm săptămâna viitoare decizia strategică a Romgaz și OMV Petrom de exploatare a gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră. Acestea vor ajunge în casele românilor și în economia națională prin investiția pornită astăzi. Plus gazele naturale din Marea Caspică și gazul lichefiat din terminalele din Turcia și Grecia.
Le urez succes echipei de la Transgaz și executantului turc Kalyon Insaat Sanayi. Contăm pe execuția la timp și în bune condiții a lucrărilor. Mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect strategic pentru români.
Energia viitorului are nevoie de viziune, investiții majore și securitate. Gazoductul Tuzla-Podișor are toate aceste elemente cheie. Pentru toți românii, acest proiect înseamnă acces la resurse naționale la un preț mai bun, deci o viață mai bună și dezvoltare economică.”

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,800AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT