1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
spot_img

Guvernul NU majorează salariile profesorilor, dar le dă 2.500 de lei primă. Sindicatele continuă greva

Guvernul nu mărește salariile profesorilor, dar oferă pentru 220.000 de profesori o primă de 2.500 de lei, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Dan Cărbunaru spune că sindicaliștii trebuie să înțeleagă că Guvernul ia măsuri în funcție de posibilități:

Decizia coaliție de guvernare – „care va fi implementată chiar mâine de către Guvernul României în ședința de dimineață” – „vizează închiderea ridicării la nivel maxim pentru veniturile din educație, prin mărirea veniturilor celor care se regăsesc ca personal nedidactic în așa numita anexa 8 a legii salarizării, o măsură care vizează 55.000 de oameni care lucrează în acest sector, cu o medie a creșterilor veniturilor de aproximativ 9%.

Acestor venituri li se vor adăuga două prime consecutive, una în luna iunie și una în luna octombrie, de câte 500 de lei, de asemenea, aceste prime fiind oferite tuturor celor 55.000 de oameni care lucrează în categoria personalului nedidactic”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Totodată, pentru alte 220.000 de oameni care lucrează în sistemul educațional – personalul didactic și personalul didactic auxiliar – în luna iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1000 de lei care va fi urmată în luna octombrie de o a doua primă de 1500 de lei, a spus Dan Cărbunaru.

„Toate aceste măsuri nu reprezintă decât o deschidere pe care Guvernul o are. Aceste măsuri vin înaintea a ceea ce Guvernul a spus că va face prin Legea salarizării.

Toate anunțurile pe care Guvernul le-a făcut până acum sunt măsuri pe care Guvernul a spus că le va lua.

Nu suntem la piață și nu operăm cu oferte. Guvernul prezintă măsurile pe care le poate lua în funcție de venituri. Pot să vă dau mai multe exemple.
În momentul în care prețul la pompă a crescut, Guvernul a intervenit, în momentul care tăvălugul facturilor la energie a ajuns în țara noastră, guvernul a venit cu măsuri rapid”, a mai adăugat Cărbunaru.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,400AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT