1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
spot_img

Îndrăgita actriță Natașa Raab a murit

Actrița Natașa Raab s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani.
Potrivit paginii Teatrul Românesc, Natașa Raab se confrunta cu grave probleme de sănătate, în ultima vreme. După boala autoimună, care i-a afectat vorbirea și memoria, medicii i-au pus artistei încă un diagnostic crunt: Parkinson.
Marea actriță a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova a fost nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolul principal din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011).
Din anul 2020 a fost diagnosticată cu boala Parkinson.
A jucat în spectacole ca: „…Escu” de T. Mușătescu, O masă pe cinste de G. Astalos, Pragul albastru de I.D. Sârbu, Ferma animalelor de George Orwell, Tărâmuri întunecate de Harding Lernay, Hamlet de W. Shakespeare, Nașterea de C. Voiculescu, Vacanță în Guadelupa de Pierre Sauvil și Eric Assous, Omul cu mârțoaga de George Ciprian, Valsul hazardului de Victor HaTm, Romeo și Julieta de W. Shakespeare, etc.
A jucat și în filme: Lola – în serialul Lumini și umbre, Ligia – în Adela, regia Mircea Veroiu, Rodica – în Acordați circumstanțe atenuante, regia Lucian Bratu, Maria – în Există joi, regia Adrian Petringenaru, Ana – în Vis de ianuarie, regia M. Oprișescu, Vecina – în Autor necunoscut, regia Dan Pița, Năstăsica – în Martori dispăruți, regia Dan Mironescu, Năstăsica – în Lacrima cerului, regia Adrian Istrătescu, Hellene – în Somnul insulei, regia Mircea Veroiu, Soția ambasadorului american – în Amen, regia Costa Gavras, Hangița Tomii – în Întoarcerea lui Păcală, regia Geo Saizescu, Nina – în Serialul TV La urgență, Hermina Dumbravă – în Inimă de țigan și Regina.
A prezentat Festivalurile „Național Maria Tănase”, „Crizantema de Aur”, „Crizantema de Argint” (Chișinău) a realizat spectacole, emisiuni de radio și televiziune.
A jucat în mai multe filme, fiind nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011).
Dumnezeu să o odihnească!

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,400AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT