5 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

Investigații medicale și ecografii gratuite pentru bucureșteni, la Biblioteca Națională

În perioada 12 – 16 noiembrie 2023 se va desfășura în municipiul București campania de prevenție și educație „Din grijă pentru tine”, ediția a XV-a la nivel național, un maraton de voluntariat organizat sub forma unui centru de servicii medicale gratuite în ambulatoriu, amenajat la Biblioteca Națională a României, cu circa 40 de cabinete pentru consultații și investigații gratuite.

În cadrul campaniei, locuitori din oraș și împrejurimi beneficiază de consultații gratuite pentru specialităţile: cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, dermatologie, ORL, oftalmologie, urologie, diabet, nutriție și boli metabolice, reumatologie, psihiatrie, boli infecțioase, endocrinologie și altele. Se vor efectua ecocardiografii, ecografii mamare, abdomino-pelvine, ecografii Doppler vascular, screening pentru cancer de col uterin, cursuri de prim ajutor și altele

Proiectul va rula pe parcursul celor 5 zile, având o capacitate de peste 5.000 de consultații și investigații gratuite, de care vor beneficia un număr estimat de 4.000 de pacienți. Consultațiile sunt oferite de peste 120 de medici voluntari, iar numărul total al voluntarilor implicați în organizarea și desfășurarea evenimentului este de aproximativ 500 de persoane:

„Datorită faptului că serviciile sunt GRATUITE, pe perioada evenimentului se va putea face DOAR 1 PROGRAMARE la ecografie. Dacă în sistem vor apărea mai multe programări pentru aceeași persoană, va fi luată în considerare doar prima. Vă mulțumim pentru înțelegere.”, transmit organizatorii.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,400AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT