În urmă cu aproximativ două luni, spuneam că anul 2023 a început sub cele mai bune auspicii pentru comunitatea LGBTI din România, atât ca perspectivă de legalizare a relațiilor dintre persoanele de același sex, cât și ca introducere a ideologiei de gen în manualele școlare.
Îmi fundamentam afirmația pe Deciziile Curții Europene a Drepturilor Omului în cazurile Fedotova și alții vs. Federația Rusă, în care se stipulează, printre altele, că statelor semnatare ale Convenției Drepturilor omului „li se cere să ofere un cadru legal care să permită cuplurilor de același sex să li se acorde o recunoaștere și o protecție adecvată a relației lor”, respectiv Macatè vs. Lituania, care statuează că „nu există dovezi științifice – după cum au confirmat diverse organisme internaționale – pentru a sugera că simpla mențiune a homosexualității sau dezbaterile publice despre statutul social al minorităților sexuale ar afecta negativ copiii”.
Practic, ambele Decizii dau liber legalizării relațiilor între persoanele de același sex și introducerii ideologiei de gen în manualele școlare.
În mod normal, nimeni, nici măcar CEDO nu poate interveni în politicile interne ale statelor semnatare ale Convenției, state care își apără în picioare, din poziția „en garde”, sănătatea morală și spirituală a propriilor popoare de toxina numită progresism. Desigur, nu este și cazul României, ai cărei conducători sunt de multă vreme în genunchi în fața mai marilor lumii.
Una dintre cele mai proaspete dovezi ale acestei poziții este Legea Învățământului Preuniversitar introdusă, recent, în dezbatere publică de pupila lui Klaus Iohannis, sinistra educației, Ligia Deca. Această propunere legislativă a generat o reacție dură din partea a 13 culte religioase împotriva mai multor sintagme care vizează ideologia de gen și a discriminării Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun. Pe scurt, cultele solicită, printre altele, eliminarea unor termeni ca „diversitate” și „orientare sexuală”, în spatele cărora se pitește ideologia de gen, dar și introducerea Religiei ca materie opțională pentru examenul de Bacalaureat.
De la Decizia CEDO în cazul Macatè vs. Lituania, care făcea referire la etichetarea unei cărți de basme, retrasă de pe piață, ca fiind dăunătoare copiilor sub 14 ani din cauza conținutului LGBTI, și până la propunerea legislativă făcută de Iohannis prin proiectul „România educată” și executată de Ligia Deca, nu sunt decât două luni de zile, semn că promotorii curentului progresist s-au mișcat foarte repede. Nu au început cu parteneriatul civil, ci cu îndoctrinarea copiilor.
De ce așa?
Simplu.
Dacă vrei să omori, încet și sigur, spiritul unui popor, începi cu cei mici, cu copiii. Îi otrăvești pe ei pentru ca, peste 20-30 de ani, abominația progresistă să se instaleze peste tot, fără opoziție, să devină noul normal. Asistăm la un atac direct, concertat, la Legea firii, la temelia legăturii dintre om și Dumnezeu.
Totuși, să nu-i dăm Ligiei Deca „meritele”. Ea este doar un instrument, ultimul executant al planului. Nici lui Klaus Iohannis, mentorul Decăi, nu i se pot atribui în totalitate, mai ales că, în cazul inutilului de la Cotroceni, poziția sa ar fi chiar naturală; de la suspiciunea implicării în traficul cu copii și până la otrăvirea sufletelor celor mici n-ar fi cine știe ce distanță morală.
Meritele sunt în totalitate ale curentului progresist îmbrățișat, din păcate, ca politică de stat de cei mai importanți parteneri externi ai României. Și ne mai întrebăm de ce euroscepticismul este în creștere…
Reacția cultelor este binevenită, dar nu rezolvă fundamental problema. Aceasta poate fi rezolvată numai prin Legea Fundamentală a statului, Constituția.
În urmă cu patru ani și jumătate, cultele, astăzi foarte mobilizate, au tratat atunci la lejer Referendumul pentru familia tradițională, plebiscit care ar fi pus la adăpost cel puțin cărămida sănătoasă, normală și morală a societății, familia compusă dintre un bărbat și o femeie. La lejer, pentru că au avut încredere în toate partidele politice, mai puțin USR, care, au susținut Referendumul din gură. În realitate, toate l-au boicotat, începând cu inutilul nr.1 al țării, Klaus Iohannis, pentru că toate, dar mai ales el, nu doreau să se pună rău cu familiile politice europene din care fac parte și care susțin fățiș abominația progresistă.
Așadar, ce trebuie făcut?
Un nou Referendum!
Pentru cele 13 culte strângerea numărului necesar de semnături până la finele acestui an este o țintă mai mult decât plauzibilă. Desigur, dacă onor cultele se ostenesc să iasă din birouri și să coboare în stradă, acolo unde este cu adevărat nevoie de ele în lupta dintre bine și rău. Între patru runde de alegeri, în cadrul cărora fiecare partid/candidat își va spune poezia, familia tradițională ar putea fi singura temă care să facă separația între bine și rău.