32.1 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
spot_img

Mega scandal în Aviația românească! General de flotilă aeriană, urmărit penal pentru infracțiuni de corupție!

Potrivit Mediafax, procurorii militari au început urmărirea penală pe numele inspectorului general al Inspectoratului General de Aviație al MAI, generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul Dache, precum și a mai multor angajați IGAV și SSAC pentru infracțiuni de corupție cu un prejudiciu de peste 23 mil. lei.

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Cătălin Paul Dache, general de flotilă aeriană, inspector general al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I), pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, Andrei Bădulescu, locotenent-comandor, șef al Serviciului Dezvoltare, Reglementări Tehnice și Coordonare Mentenanță Aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., Florin Vasile, comandor(r), adjunct al inspectorului general și inginer-șef al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., Mihai Popa, director tehnic al Școlii Superioare de Aviație Civilă, George Costin Barbu, director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă și pentru reprezentantul unei societăți comerciale, toți pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

„În perioada 2019-2023, în contextul executării unor contracte de reparații/mentenanță pentru aeronavele Piper Pa-42 Cheyenne III A și Cessna C-560 Citation V, încheiate de Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. cu o asociere formată din Școala Superioară de Aviație Civilă și o societate al cărui reprezentant este cercetat în prezenta cauză, suspectul Dache Cătălin Paul, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, cu încălcarea dispozițiilor legale, documentația necesară efectuării plăților pentru lucrările menționate mai sus, cunoscând că acestea nu au fost recepționate, executate sau au fost executate necorespunzător”, potrivit DNA.

În demersurile sale, Dache fi beneficiat și de ajutorul celorlalte persoane cercetate în cauză, care ar fi întocmit și aprobat diverse documente necesare efectuării plăților pentru lucrările amintite.

„În contextul menționat mai sus, ar fi fost produs Inspectoratului General de Aviație din cadrul M.A.I. un prejudiciu în sumă totală de 23.199.049 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asocierea respectivă. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Miercuri au fost efectuate efectuate 30 percheziții pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care 14 se realizează la sediile a trei instituții publice. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba de Inspectoratul General de Aviație, Școala Superioară de Aviație și Aeroportul Băneasa, acolo unde sunt garate aeronavele. Restul perchezițiilor au loc la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,800AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT