27.6 C
București
joi, iunie 13, 2024
spot_img

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, victima unei înșelătorii informatice cu o schemă de investiții fictivă a companiei ENEL

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Sebastian Burduja a anunțat luni că a depus o plângere penală după ce imaginea și vocea i-au fost folosite într-o înșelătorie informatică:

„Am depus azi plângere penală împotriva unei înșelătorii informatice care a utilizat abuziv imaginea mea și vocea mea. Se mai numește și “deepfake”. O pagină falsă numită „HTPPY” m-a prezentat promovând o schemă de investiții fictivă a companiei ENEL, solicitând bani în mod ilegal. Această înșelătorie vizează inducerea în eroare a publicului și vă rog să o raportați ca atare. Am deplină încredere că instituțiile abilitate vor sancționa exemplar făptașii.

Tehnologia deepfake devine o amenințare serioasă pentru democrație și securitate. În calitate de Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, am inițiat anul trecut adoptarea Legii securității cibernetice, care a recunoscut oficial, în premieră, această amenințare.

Apel public: fiți vigilenți! Evitați capcanele deepfake și site-urile fictive care cer bani. Tranzacțiile legitime, cum ar fi vânzarea de acțiuni sau emiterea de obligațiuni, se fac doar prin canale oficiale, verificate.

Împreună cu companiile de stat din sectorul energetic, suntem în alertă pentru a combate dezinformarea și pentru a proteja securitatea energetică. Orice activitate suspectă va fi raportată autorităților.

E doar începutul. Urmează multe provocări, atacuri și dezinformări pe drumul spre victorie. Dar merg până la capăt. Înainte, împreună”, spune Sebastian Burduja

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,800AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT