24.4 C
București
joi, iunie 13, 2024
spot_img

Mită la Spitalul Colentina! Directorul George Mirel Cristescu, acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA. A dat șpagă 20.000 de euro pentru a fi numit în funcţie

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, cercetat penal pentru că a dat o mită de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcţie, a încheiat cu Direcția Națională Anticorupție un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prin care a acceptat să primească o condamnare de 3 ani cu suspendare, scrie Agerpres.

Acordul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, urmând ca pe 15 decembrie această instanţă să anunţe dacă aprobă înţelegerea încheiată de George Mirel Cristescu cu procurorii DNA. În acest dosar mai sunt cercetaţi directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de luare de mită, dar şi omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul şi Silviu Stăncilă (intermediarul mitei).

Potrivit DNA, Cristian Plută a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obţine numirea acestuia în fruntea spitalului din Colentina.

George Mirel Cristescu a fost numit manager interimar la Spitalul Clinic Colentina în luna mai 2023.

Anterior, Cristescu fusese revocat din funcția de director al CJAS Constanța în februarie 2019, în urma unui control al CNAS care viza concediile medicale, iar în locul său a fost numită Luminiţa Nagy, care a preluat funcția de președinte-director general.

George Mirel Cristescu a ocupat mai multe poziţii de conducere în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa, inclusiv cea de preşedinte-director general al instituţiei în intervalul 2016-2019.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,800AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT