18 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Moaștele Sfântului Dimitrie ajung sâmbătă la Biserica Icoanei

Agenția Basilica.ro anunță un alt eveniment din cadrul pelerinajului istoric dedicat împlinirii a 250 de ani de la aducerea moaștelor Sfântului Dimitrie cel Nou la București va avea loc sâmbătă. Racla cu cinstitele moaște va ajunge la Biserica Icoanei din Sectorul 2 al Capitalei.

„În anul 1774 pentru prima dată în Mitropolia Ungrovlahiei a fost pictat chipul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi, în pridvorul Bisericii Icoanei. Este prima reprezentare a acestui sfânt în Biserica din Muntenia”, a amintit preotul paroh Liviu Nechita la Trinitas TV.

Moaștele Sfântului Dimitrie vor ajunge la Biserica Icoanei sâmbătă, la ora 16:00 și vor fi aduse de o delegație condusă de Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul.

După o procesiune în jurul bisericii, moaștele vor fi duse în interiorul lăcașului de cult unde va avea loc o rugăciune de binecuvântare și un cuvânt al ierarhului. Apoi, racla va fi așeazată spre cinstire în baldachinul din curtea bisericii.

În acest timp, în biserică va fi oficiată Taina Sfântului Maslu.

Moaștele Sfântului Dimitrie vor rămâne la Biserica Icoanei până în jurul orei 21:00, în funcție de numărul închinătorilor.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,600AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT