27.6 C
București
joi, iunie 13, 2024
spot_img

Primele imagini cu noul tren Alstom Metropolis ce va circula pe Magistrala 5 de Metrou

Vasi Mârzan, mecanic ajutor locomotivă și REM la Metrorex a pubicat imagini exclusive cu trenul Alstom Metropolis, cea mai nouă garnitură de metrou destinată rețelei din București:

„Alstom Metropolis (BM 4) 1402-2402 “Giurgiu”, în Uzinele Alstom din Brazilia, pregătit pentru livrarea către Metrorex București, pentru Magistrala 5 de Metrou.”

Potrivit surselor, livrarea acestor trenuri trebuia să aibă loc în luna iunie a anului 2022, dar constructorul se confruntă cu întârzieri semnificative.

Facebook Vasi Mârzan

La finalul lunii noiembrie 2023, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a impus penalități în valoare de 18 milioane de euro companiei Alstom, dintr-un contract inițial de 100 de milioane de euro, ca urmare a întârzierilor în livrarea trenurilor, informează Economica.net.

În anul 2020, au fost puse în funcțiune primele 10 stații din M5, care traversează Drumul Taberei, iar la sfârșitul anului 2021, a fost semnat contractul de proiectare și asistență tehnică pentru continuarea traseului pe Secțiunea Eroilor – Piața Iancului, secțiune care va asigura legătura între estul și centrul orașului, precum și conexiunea cu celelalte magistrale de metrou.

Traseul viitoarei linii de metrou va urmări, în principal, trama stradală existentă: Piața Operei – Bd. Mihail Kogălniceanu – Bd. Regina Elisabeta – Piața Universității – Bd. Carol I – Piața C.A. Rosetti – Bd. Pache Protopopescu – Piața Iancului – Șoseaua Iancului.

Facebook Vasi Mârzan

– Pornește de la Piața Operei pe Bd. Mihail Kogălniceanu unde, la intersecția cu str. Vasile Pârvan, este prevăzută Stația nr. 1 – Facultatea de Drept – anterior denumită Hașdeu (stație de corespondență cu M4)
– Continuă pe Bd. M. Kogălniceanu și Bd. Regina Elisabeta, unde, la intersecția cu Bd. Nicolae Bălcescu, este prevăzută Stația nr. 2 – Cișmigiu
– Continuă pe Bd. Regina Elisabeta unde, la intersecția cu Bd. Nicolae Bălcescu, este prevăzută Stația nr. 3 – Universitate (stație de corespondență cu M2)
– Continuă pe Bd. Carol I unde, la intersecția cu str. Calea Moșilor, este prevăzută Stația nr. 4- Calea Moșilor (stație dr corespondență cu M7)
– Continuă pe Bd. Pache Protopopescu unde, la intersecția cu str. Popa Nan, este prevăzută Stația nr. 5 – Traian
– Finalul traseului va fi pe șoseaua Iancului, unde la intersecția cu șoseaua Mihai Bravu, este prevăzută Stația nr. 6 – Piața Iancului (stație de corespondență cu M1)

Această secțiune a Magistralei 5, cuprinsă între Eroilor și Piața Iancului, are o lungime de 5,2 km și un număr de 6 stații subterane de metrou și interstațiile aferente.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,800AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT