18.6 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Principele Nicolae, cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand Întregitorul și al Reginei Maria, împreună cu soția sa Ioana, înmormântați la Curtea de Argeș

Vineri, 29 martie 2024, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului a oficiat slujba de reînhumare a Principelui Regent Nicolae al României și a soției sale, Ioana. Apoi, în Pridvorul Noii Catedrale, Principele Regent și soția sa au fost înmormântați alături de Regele Carol al II-lea.
La ceremonia militară și religioasă, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a fost reprezentată de Alteța Sa Regală Principele Radu. Au fost prezenți reprezentanți ai Guvernului și ai Armatei Române, precum și membri ai Casei Majestății Sale.
Aeronava purtând osemintele Principelui Regent Nicolae și cele ale soției sale Ioana a aterizat la București în seara de 27 martie 2024. În aceeași seară, sicriele au fost depuse în Palatul Episcopal și Regal de la Curtea de Argeș, în Paraclis, în prezența reprezentanților Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, ai Casei Majestății Sale și ai Armatei.
A fost rostită o rugăciune de către Preacuviosul Arhimandrit Caliopie, starețul mânăstirii Curtea de Argeș.
Prin decizia Majestății Sale Custodele Coroanei, Principele Regent Nicolae al României a fost repatriat. În urma demersurilor Casei Majestății Sale, Guvernul României a aprobat, la începutul acestui an, aducerea în țară a rămășițelor pământești ale celui de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand Întregitorul și al Reginei Maria și ale soției sale, Ioana.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,600AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT