22.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
spot_img

Programul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” în acest weekend, 25-26 mai 2024

În acest weekend, 25-26 mai 2024, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” întâmpină bucureștenii și turiștii cu un amplu program artistic: de la concerte live, workshopuri, spectacole de teatru pentru copii, demonstrații de dans până la expoziții de pictură și fotojurnalism. În premieră, Strada Grigore Ionescu din sectorul 2 al Capitalei (între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani) devine pietonală și găzduiește multiple activități sportive și creative pentru copii, desfășurate în ambele zile de weekend, între orele 10:00-21:00.

„Străzi deschise, București – Promenadă urbană”cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei, este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali, susținut de PPC, în calitate de partener.

Până la 13 octombrie, Calea Victoriei, dar și anumite străzi din sectoarele Capitalei devin în fiecare weekend zone pietonale ce îi încurajează pe bucureșteni și turiști să (re)descopere unicitatea arhitecturii orașului și să participe la evenimente artistice și interactive organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituțiile culturale, operatorii independenți și artiștii Bucureștiului.

Proiectul s-a dezvoltat considerabil de-a lungul celor patru ediții, atrăgând un număr tot mai mare de participanți și devenind un reper important în viața culturală și socială a Capitalei. Recent, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” a obținut locul 3 în topul celor mai atractive destinații culturale în cadrul competiției Destinația anului 2024, categoria Atracții cultural-educative.

Zone pietonale „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” // 25-26 mai 2024:

l Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 10:00 și 22:00;

l Sector 2 – Strada Grigore Ionescu (între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani), între orele 9:00 și 21:00.

Program artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei // Weekend #8: 25-26 mai 2024

De la instalații de artă interactivă, demonstrații de pictură la concerte live și expoziții, programul artistic pe Calea Victoriei din acest weekend devine un adevărat hub de expresie artistică și comunitară.

Expoziția de fotojurnalism „World Press Photo”, organizată de Fundația Eidos este deschisă sâmbătă, 25 mai, și duminică, 26 mai, în Piața Universității și poate fi vizitată începând cu ora 10:00.

Instalația de artă interactivă „ODEON Theatre Fountain” revine în ambele zile de weekend în zona Teatrului Odeon, în intervalul 10:00-21:00, și prezintă vizitatorilor o selecție de imagini din cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu.

Asociația Artiștilor Plastici București organizează, în zilele de 25 și 26 mai 2024, evenimentul „Pictăm și expunem pe Calea Victoriei”, pe trotuarul din fața Muzeului Colecțiilor de Artă, în intervalul orar 10:00-19:00. Pe parcursul evenimentului, artiști consacrați precum Vladimir Ivanovici și Mircea Corcodel vor prezenta publicului demonstrații de pictură.

Activitățile artistice dedicate copiilor pe Calea Victoriei cuprind spectacolul Teatrului de Animație Țăndărică – „Freestyle Puppetry”, programat sâmbătă, 25 mai, ora 18:00, în zona Muzeului Național de Artă al României, și atelierul „Lada cu manuscrise – Mihai Eminescu”, organizat de Muzeul Literaturii Române la sediul din Calea Victoriei nr. 110, duminică, 26 mai, începând cu ora 11:00. Sub îndrumarea coordonatorului Oana Oroș, copiii vor descoperi personalitatea poetului și se vor transforma în mici cercetători urmărind etapele vieții lui Mihai Eminescu prin imagini, manuscrise și însemnările lui Perpessicius.

În ambele zile de weekend, în intervalul 12:30-21:00, Declic va derula acțiunea de informare a publicului Nu da seen la vot! referitoare la etapele procesului electoral, în zona intersecției cu Calea Griviței.

Trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție) – va încânta publicul cu o serie de concerte live electrizante în fiecare zi de weekend începând cu ora 17:00, în fața Hotelului Novotel.

Și în acest weekend bucureștenii au ocazia să viziteze expozițiile deschise la Casa Filipescu-Cesianu a Municipiului București: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”, „Comorile haznalelor istorice din București”, în intervalul 10.00-17.30.

Program artistic „Străzi deschise” în Sectorul 2, Strada Grigore Ionescu // Weekend #8: 25-26 mai 2024

Strada Grigore Ionescu din Sectorul 2 al Capitalei devine în acest weekend scena unei varietăți impresionante de activități artistice: spectacole de animație, ateliere de creație, jocuri pentru copii, demonstrații de dans, concerte live de percuție și muzică populară.

Teatrul „Stela Popescu” dă întâlnire micilor locuitori ai Sectorului 2 la atelierele de joacă „Stela în vacanță”, susținute sâmbătă, 25 mai, în intervalul 10:00-10:30 și duminică, 26 mai, la orele 13:00-13:30. Actorii Manuela Hărăbor, Cătălin Frăsinescu, Cristina Marin-Neagu și Florentin Munteanu vor deveni partenerii de joacă ai copiilor și îi vor antrena în activități menite să le stimuleze imaginația și abilitățile artistice.

Activitățile pentru copii continuă sâmbătă, la ora 11:00, cu jocuri de modelaj și construcție inițiate de Biblioteca Metropolitană București, precum și cu un spectacol antrenant susținut de artiștii Teatrului de păpuși „Licurici”. În programul Bibliotecii Metropolitane București din acest weekend pe Strada Grigore Ionescu se înscriu și atelierele Arts & crafts – povești pentru copii, susținute duminică, 26 mai, de la ora 11:00.

Teatrul Metropolis prezintă două reprezentații ale spectacolului-lectură „Apolodor”, sâmbătă, la 11:30-12:00, respectiv 12:30-13:00, iar trupa TheM îi va încânta pe toți cei prezenți cu momente muzicale folk susținute sâmbătă, 25 mai, în intervalele: 17:00-17:30, 18:30-19:00, 20:00-20:30.

Artiștii AKKA Show le promit copiilor noi momente pline de amuzament, pe parcursul celor două zile, între orele 13:00-17:00.

Distracția copiilor va fi amplificată de artiștii Teatrului „Ion Creangă”, sâmbătă, 25 mai, între orele 17:00-17:45, cu atelierul „Turtița năzdrăvană”, iar duminică, de la ora 17:00, cei mici sunt invitați la spectacolul interactiv „Magia ghicitorilor”.

Elevii Școlii de Artă București au pregătit pentru locuitorii Sectorului 2 al Capitalei concerte de percuție, muzică populară și demonstrații de dans modern și contemporan, programate pe parcursul weekendului începând cu ora 18:00.

Duminică, 26 mai, între orele 10:00 și 14:00, publicul va putea admira expoziția de uniforme de epocă, din perioada 1850-1948, ce aparține Muzeului Jandarmeriei Române. În același timp, se va bucura de un spectacol oferit de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române și va asista la exerciții de tip drill cu personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române, activități organizate de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Duminică, actorii Teatrului Nottara prezintă spectacolul „Prințesa răsfățată”, în două reprezentații, de la orele 11:00 și 12:00, urmat de atelierele de construcție și mânuire păpuși coordonate de Brândușa Oanca, în intervalul 12:00-14:00, și spectacolul Teatrului de Animație Țăndărică – Freestyle Puppetry, programat între orele 17:00 și 18:00.

În ambele zile de weekend, bine-cunoscutul caricaturist Vasile Catrina va oferi momente memorabile trecătorilor, începând cu ora 13.00, iar bucureștenii sunt invitați la activități sportive – teren de fotbal, baschet și masă de ping-pong – în intervalul 9:00-21:00.

 Restricții rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 25-26 mai 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. 

Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete. 

În sectorul 2 al Capitalei, începând de sâmbătă, 25 mai, ora 07:00, până duminică, 26 mai, până la ora 00:00, traficul este restricționat pe Strada Grigore Ionescu, pe segmentul de drum cuprins între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,800AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT