21.6 C
București
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Restricții rutiere în București, pentru procesiunea de Florii

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza o procesiune religioasă cu prilejul sărbătoririi „Floriilor”, motiv pentru care Brigada Rutieră anunță că vor fi restricții în traficul din Capitală.

Sâmbătă, 8 aprilie 2023, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor vor organiza, în București, Pelerinajul de Florii, la care vor participa ierarhi, preoți, monahi, monahii și credincioși mireni din Capitală și din județul Ilfov.

Acest eveniment religios-misionar este organizat cu sprijinul Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române.

Pelerinajul va începe de la Mănăstirea Radu Vodă (orele 16:15) și se va desfășura pe următorul traseu:

Bulevardul Mărășești, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Șerban Vodă (cu oprire la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou), strada Principatele Unite, strada Ienăchiță Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la biserica Sfânta Ecaterina), strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei și se va încheia la Catedrala Patriarhală (în jurul orelor 17:45), unde pelerinii vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Momentele principale ale pelerinajului vor  fi următoarele:

  • Orele 16:00 – la Mănăstirea Radu Vodă va avea loc sfințirea ramurilor de salcie, care vor fi apoi oferite credincioșilor prezenți;
  • Orele 16:15 – plecare în procesiune de la Mănăstirea Radu Vodă spre Catedrala Patriarhală.

Pelerinajul va cuprinde trei opriri, astfel:

  • Orele 16:45 – la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou, procesiunea va fi întâmpinată de preoții și credincioșii de la această biserică;
  • Orele 17:15 – la biserica Sfânta Ecaterina, procesiunea va fi întâmpinată de preoții profesori și studenții de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București;
  • Orele 17:45 – sosire la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va sfinți icoana praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor și va adresa un cuvânt de învățătură.

Deplasarea participanților se va face pe partea carosabilă, motiv pentru care că traficul rutier se va restricționa pe traseu procesiunii, astfel: Str. Radu Vodă, închidere totală de la Bd. Mărășești; Bd. Mărășești, închidere totală între Bd. Dimitrie Cantemir și Pod Mărășești; Bd. Dimitrie Cantemir, închidere totală între Bd. Mărășești și Str. Bibescu Vodă, pe sensul de mers către Pasajul Unirii; Str. Bibescu Vodă, Calea Șerban Vodă, Str. Principatele Unite, Str.Ienăchiță Văcărescu, Str. Sf. Ecaterina, închidere totală.

Rute ocolitoare: Splaiul Unirii – Bd. Mircea Vodă – Bd. Unirii

Brigada Rutieră a Capitalei solicită șoferilor să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate; să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri; să își păstreze calmul și să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate; să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfășurare a evenimentului; să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioși și să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranța lor, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,700AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT