21.6 C
București
duminică, mai 19, 2024
spot_img

România are tineri extraordinari: locul 2 în clasamentul mondial ”all-time” al medaliilor la Olimpiada de Informatică

Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică anunță că România se menține pe locul 2 în clasamentul mondial „all-time”, alcătuit în funcție de numărul total de medalii obținute la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), cu 3 medalii de argint și una de bronz câștigate anul acesta.

Duminică, la Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică, ediție la care au participat 351 de concurenți din 90 de țări.

Echipa României a reușit un rezultat extraordinar – 3 medalii de argint și o medalie de bronz au intrat în palmaresul țării, prin efortul tinerilor

Alexandru-Raul Todoran, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăștie – Medalie de Argint,

Luca Perju-Verzotti, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – Medalie de Argint,

Andrei-Robert Ion, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Argint

Alexandru Luchianov, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Bronz.

„Grație acestui rezultat, România continuă să se mențină pe locul al doilea în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei.

Echipa a fost condusă de către reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI):
– Prof. Dan Pracsiu – Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Vaslui – Team Leader
– Tamio Vesa Nakajima – doctorand Universitatea Oxford, UK- Deputy Leader
Trebuie să remarcăm și ascensiunea în Hall of Fame a lui Alexandru Luchianov.
Cu patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică, el devine unul dintre cei mai titrați români în istoria acestei competiții, plasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame. De-a lungul participărilor noastre la IOI, doar 2 români au reușit să obțină rezultate mai bune.
Odată cu rezultatele aduse României de acești tineri extraordinari, se impune să menționăm rolul Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) în coalizarea întregii comunități pentru pregătirea de performanță în informatică a elevilor români. SEPI este asociația care a asigurat selecția și participarea echipei României la IOI 2020 și IOI 2021, iar începând din anul 2022, ca urmare a parteneriatului semnat cu Ministerul Educației, asigură coordonarea științifică și tehnică a olimpiadei naționale de informatică, pregătirea loturilor naționale informatică (seniori și juniori), precum și selecția echipelor reprezentative ale României.
Felicitări, dragii noștri!
Felicitări întregului lot lărgit de 30 de elevi care au asigurat cadrul concurențial dur prin care s-a realizat selecția Echipei Naționale! Felicitări tuturor antrenorilor acestor copii și părinților pentru permanenta susținere!
Felicitări echipei SEPI, laolaltă profesori dedicați, studenți și specialiști IT – foști olimpici, care cu generozitate se implică în pregătirea de noi și noi generații !
Mulțumim tuturor celor care s-au implicat activ în susținerea activităților SEPI în acest an competițional. Mulțumim tuturor sponsorilor”

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,700AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT