32.1 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
spot_img

Se întoarce gerul în România: prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

În perioada 8 ianuarie – 5 februarie, temperaturile vor fi extrem de scăzute pe întreg teritoriul României.

Potrivit prognozei transmise vineri de Administrația Națională de Meteorologie, în următoarele 4 săptămâni se întoarce iarna în țara noastră:

8 – 15 ianuarie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice și sud- estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, dar și ușor excedentar, local, în regiunile sudice și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

15 – 22 ianuarie
Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a teritoriului, mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării și ușor mai ridicate în extremitatea de sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.

22 – 29 ianuarie
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile vestice și nord- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

29 ianuarie – 5 februarie
Cu excepția regiunilor centrale, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale, mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această săptămână, mai ales în estul și nord-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,800AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT