O creșă nouă a fost dată în funcțiune în Sectorul 4 al Capitalei.
Aceasta are o capacitate de peste 100 de locuri și a fost amenajată într-o clădire în care a funcționat Direcția de Impozite și Taxe Locale.
Primăria Sectorul 4 anunță că imobilul, în care a funcționat Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale din strada Nițu Vasile, a fost transformată în creșă, unde, de marți, sunt așteptați peste 100 de copii.
Noul spațiu a fost obținut ca urmare a reconversiei unei clădiri administrative aparținând autorității locale. Înainte de reconfigurare, clădirea a adăpostit timp de mai mulți ani Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale, fiind închisă odată cu digitalizarea completă a serviciilor publice în Sectorul 4. Acum, a fost renovată și adaptată special pentru a adăposti peste 100 de copii.
„Am început un proces extrem de interesant, și anume de transformare a unor clădiri administrative, cum este și cazul acestei clădiri, în care bucureștenii veneau și își plăteau taxele și impozitele locale, în creșă. De ce creșă? Pentru că target-ul pe care-l avem este acela ca, de la 1.000 de locuri pe care le avem disponibile pentru copii acum, să ajungem, în următorii trei ani, la 2.000 de locuri.
Este un proiect ambițios, dar până la jumătatea anului viitor vom ajunge de la 1.000, la 1.400, grație noilor obiective pe care le deschidem. Așadar, așa cum ne-am obișnuit la deschiderea unui obiectiv, este normal și este firesc să anunțăm o nouă inițiativă. Inițiativa pe care o avem este ca, în partea de sud a sectorului, lângă parcul Tudor Arghezi să construim, de la zero, o școală, o grădiniță și o nouă creșă”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.
Noua creșă Degețica este compartimentată astfel: la parterul clădirii sunt amenajate 5 grupe pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani, fiecare dintre grupe fiind împărțită în trei spații cu funcțiuni diferite – sală de curs, dormitor și baie, iar la etaj, clădirea dispune de 4 grupe, ce vor funcționa în regim de centru de zi.
„Ca urmare a lucrărilor de reconfigurare, actuala clădire oferă copiilor și cadrelor didactice o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați utili, precum și o curte generoasă, de aproximativ 500 de metri pătrați, ce a fost transformată în loc de joacă pentru prichindei. Clădirea este, de asemenea, eficientă energetic, având pe acoperiș un sistem modern de panouri fotovoltaice, ce vor susține energia electrică necesară pentru funcționare, atât în privința iluminatului, cât și a ventilației și sistemului de tratare și de purificare a aerului. Noua creșă va oferi, totodată, și un grad sporit de securitate, fiind supravegheată cu un modern sistem de camere video, montat atât în interior, cât și la exterior”, arată reprezentanții primăriei.