27.6 C
București
joi, iunie 13, 2024
spot_img

Sectorul 2 trece la colectarea deşeurilor pe 5 fracţii

„Implementăm în teren unul din cele mai mari proiecte de salubrizare din București din ultimii 30 de ani, proiect cu finanţare europeană.
Infrastructura de salubritate din Sectorul 2 va fi schimbată din temelii pentru a creşte gradul de reciclare a deşeurilor.
Peste 130.000 de pubele noi vor fi distribuite în teren, atât la blocuri, cât şi la case”, transmit reprezentanții Primăriei Sector 2 din București.
În felul acesta, deșeurile vor putea fi colectate separat, pe 5 fracţii, respectiv:
  • Hârtie/Carton;
  • Sticlă;
  • Plastic/Metal;
  • Deșeu menajer;
  • Biodeşeu (coji de fructe și legume, zaț de cafea, frunze etc.).

Echipamentele au fost deja achiziţionate şi urmează să fie distribuite în teren.
Sectorul 2 dispune de:
  • 46 de autocompactoare (autovehicule de transport gunoi) de ultimă generaţie;
  • software pentru cântărire, monitorizare şi control;
  • 133.584 de pubele;
  • 2.500 de module pentru colectarea selectivă a deşeurilor.
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu:
„E un proiect absolut necesar pentru Sectorul 2. Nu vom mai avea saci galbeni cu gunoaie depozitaţi pe spaţiul public, la marginea trotuarelor. Avem deja aceste echipamente achiziţionate, iar în perioada următoare pubelele vor ajunge la casele oamenilor. Pentru distribuția în teren a pubelelor vom organiza o procedură de licitație în cel mai scurt timp”.
Datorită acestui proiect, va creşte cantitatea de deşeuri reciclate. Acestea vor fi valorificate pentru a nu mai ajunge la groapa de gunoi.
Administratorul Public al Sectorului 2, Elena Tudose:
„Vom demara în cel mai scurt timp procedurile pentru montajul în teren a celor 2.500 de unităţi mobile metalice în care vor fi amplasate pubelele, pentru a nu fi vandalizate sau deteriorate, iar ulterior vom distribui către asociaţiile de proprietari şi case individuale cele peste 130.000 de pubele pentru precolectare separată pe fracţii. Ne pregătim din vreme pentru a trece la un sistem de colectare selectivă de la 2 fracţii – câte avem în prezent – la 5 fracţii separate”.
Echipa implicată în proiect împreună cu inspectorii de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 2 au identificat în teren zonele de amplasare a celor 2.500 de module în Sectorul 2, cu menţiunea că se va ţine cont şi de ce îşi doresc cetăţenii.
Proiectul „Infrastructură de colectare separată pentru atingerea obiectivelor de reciclare a deşeurilor din Sectorul 2” este finanţat din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Valoarea totală a contractului de finanţare este de 114.769.965,85 lei, din care 96.540.603 lei reprezintă valoarea totală eligibilă.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,800AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT