18.6 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Spânzurat în scara blocului, salvat de doi polițiști bucureșteni

Un tânăr din București s-a spânzurat cu o curea de balustrada scării, după o ceartă cu iubita.

Sindicatul Europol spune povestea celor doi polițiști care au reuși să-i salveze viața:

„Ieri, în jurul orei 13:30, Dispeceratul Secției 7 Poliție din municipiul București a primit un apel prin 112 care anunța un eveniment crunt. Persoana de la capătul liniei sesiza panicată faptul că un tânăr s-a spânzurat în scara blocului.

La fața locului a fost direcționat de urgență un echipaj în componența căruia se aflau colegii noștri, Diaconu Mihai și Dumitru Mihai din cadrul Biroului de Ordine Publică, aceștia sosind la fața locului în mai puțin de 2 minute.

Ajunși în scara blocului în cauză, polițiștii au observat un tânăr în stare de inconștiență ce se afla strangulat cu o curea în jurul gâtului, atârnând între etajul 2 și 3 al scării de bloc.

Aceștia s-au mobilizat exemplar, acționând concomitent atât pentru ridicarea persoanei cu scopul diminuării presiunii din jurul gâtului, cât și pentru tăierea curelei ce era legată de balustradă scării de la etajul superior.

După eliberarea tânărului, cei 2 polițiști l-au purtat pe brațe, așezându-l apoi la sol într-o poziție de siguranță ocazie cu care i-au verificat semnele vitale, procedând la efectuarea manevrelor de prim-ajutor până când acesta și-a recăpătat conștiența.

În așteptarea ambulanței, colegii noștri au procedat la consilierea tânărului aflând de la acesta că a recurs la gestul necugetat din cauza divergențelor avute cu fosta sa parteneră de viață.

Bărbatul a fost transportat ulterior cu un echipaj medical la o unitate spitalicească de pe raza municipiului București pentru a-i fi acordate îngrijiri de specialitate, la acest moment aflându-se în afara oricărui pericol.

Îi felicităm pe colegii noștri pentru reacția promptă și profesionalismul de care au dat dovadă devenind îngerii păzitori ai tânărului care, într-un moment de rătăcire a încercat să-și pună capăt zilelor.

P.S. Gesturile necugetate nu reprezintă rezolvarea problemelor cotidiene, în realitate acestea reprezintă factori care generează adevărate traume în rândul familiilor”, transmite Sindicatul Europol.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,600AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT