39.2 C
București
vineri, iulie 12, 2024
spot_img

Spitalul Sfânta Maria din București, primul centru de transplant de tub digestiv din România

România are primul centru de transplant de tub digestiv, o performanță remarcabilă a echipei care a realizat 12 intervenții de transplant pulmonar și 70 de transplant hepatic.

Anunțul a fost făcut de senatoarea Gabriela Firea:

„Felicit echipa medicală de la Spitalul Sfânta Maria din București! România are primul centru de transplant de tub digestiv. Încă o performanță a echipei care a realizat 12 intervenții de transplant pulmonar și 70 de transplant hepatic.
Spitalul Sfânta Maria, condus de prof. dr. Narcis Copcă, a fost acreditat să poată realiza aceasta intervenție și demonstrează din nou că investițiile în aparatură și medici salvează vieți!
În mandatul meu ca primar general, Spitalul Sfânta Maria a devenit primul centru de transplant pulmonar din România! Toți românii își amintesc lupta pe care am dus-o, împreună cu medicii de la Sfânta Maria, chiar împotriva ministrului Sănătății USR de la vremea respectivă. Am demonstrat că putem salva vieți și la noi în țară, cu mai puține costuri și am stricat afacerilor celor care se îmbogățeau pe spatele oamenilor aflați în suferință. Au trecut aproape 6 ani de la primul transplant realizat cu succes și de atunci au avut loc 12 intervenții sub îndrumarea echipei coordonate de medicii Igor Tudorache și Narcis Copcă.
Iată că la Spitalul Sfânta Maria continuă performanța în salvarea vieții oamenilor! Medicii de aici realizează transplant hepatic – 70 de intervenții realizate, transplant pulmonar și au primit acum acreditarea pentru a realiza primul transplant de tub digestiv.
Felicit echipa medicală de la Spitalul Sfânta Maria pentru dăruirea totală către pacienți și pentru forța de a face zilnic performanță. Chiar și în pandemie, când alții stăteau ascunși în casă, medicii au efectuat operații de transplant și au salvat vieți”.

 

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,900AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT