1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
spot_img

Starbucks Vitan, închis de ANPC. Foloseau portocale tratate cu substanțe toxice

Starbucks este fără îndoială un local frecventat de tinerii bucureșteni. Comisarii ANPC au arătat însă, zilele trecute, că imaginile din bucătăria restaurantului, neaccesibile publicului larg, nu sunt la fel de plăcute precum ne-am închipui.

Concluziile controlului au fost relatate chiar de președintele ANPC, Horia Constantinescu:

– s-a procedat la ridicarea tăvilor de inox la vitrina de vânzare asistată în care erau expuse spre comercializare produse alimentare neambalate, unde s-a constatat prezență de impurități în strat masiv, lichide scurse, resturi alimentare; chedere depreciate, neigienizate.
– la fabricarea sucului de portocale, operatorul economic utiliza produse având pe etichetă mențiunea: „produs tratat cu imazalil”, fără ca acestea să fie spălate în prealabil cu solvent pentru îndepărtarea imazalilului
– agregate frigorifice congelator cu depuneri de impurități, gheață și resturi alimentare, iar grătarele prezentau urme de rugină
– paviment neigienizat, cu plăci de gresie fisurată/spartă.
Agentul economic a fost amendat cu 5000 de lei iar activitatea a fost oprită temporar, până la remedierea problemelor găsite.
Hapurnea Dorian
Hapurnea Dorian
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,400AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT