39.2 C
București
vineri, iulie 12, 2024
spot_img

Trei pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Murgeni, morți după ce au mâncat pește de la o mănăstire. Alți 20 sunt duși de urgență la Spitalul din Bârlad

În această seară, la ora 18:30, reprezentanții Ministerului Sănătății au fost anunțați verbal de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, referitor la o situație gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate:

„În cursul zilei de 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe bază de pește.

În cursul nopții de 22 noiembrie, 1 pacient a prezentat simptome digestive, vărsături și diaree. Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie și la alți pacienți.

Până în momentul de față s-au înregistrat 3 decese și 1 pacient în stare gravă e internat la Spitalul din Bârlad.

Ministerul Sănătății a organizat imediat după informare, o celulă de criza care a dispus transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistență medicală de terapie intensivă, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiza toxicologică la Institutul de Medicină Legală Iași. Probe din alimente au fost preluate și direcționate de asemenea către Institutul Național de Sănătate Publică- Centrul de Sănătate Publică din Iași pentru analize microbiologice.

Transferul pacienților de la spitalul de psihiatrie către spitalul din Bârlad s-a realizat cu ambulanțe pentru victime multiple și este coordonat de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății”, transmite MS.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui anunță că a fost solicitat să asigure transportul unor pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni către Spitalul Municipal Elena Beldiman Bârlad.

„Din primele informații, pompierii trebuie să asigure transportul a douăzeci de pacienți. Transportul pacienților va fi asigurat cu o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și un microbuz aparținând ISU Vaslui. De la ISUJ Iași se deplasează către Spitalul Municipal Bârlad o ambulanță SMURD tip C1 (Terapie Intensivă Mobilă) și o autospecială pentru transport personal și victime multiple”, au anunțat, miercuri seara, reprezentanții ISU.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,900AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT