0.7 C
București
joi, decembrie 7, 2023
spot_img

Un tânăr bucureștean atrage atenția Primăriei: Banda de autobuz, ocupată de mașini parcate

Tânărul om de afaceri, Cristian George Farauanu, atrage atenția Primăriei București, asupra unei probleme pe care administrația refuză s-o rezolve, deși există mai multe sesizări legat de această situație.

”Dragă Primaria Municipiului Bucuresti,În calitate de coordonator local al grupului de voluntari de Cetățeni activi pentru servicii publice de calitate la nivel local din Sectorul 1, și de cetățean interesat de îmbunățățirea serviciului de transport public, vă atrag atenția că o problemă care necesită acțiuni imediate a fost total ignorată de către Administratia Strazilor, Serviciul Centrul de Control al Traficului, după ce le-am transmis problema sesizată.

În concret, banda de autobuz marcată corespunzător de pe Calea Dorobanți pe segmentul cuprins între Șos. Ștefan cel Mare și Str. Eminescu si Bd. Dacia este ocupată în mod constant de mașini parcate, obstrucționând circulația transportului public.

Scopul benzilor de autobuz este de a prioritiza circulația autobuzelor, reducând astfel congestionarea traficului și promovând transportul public eficient. Cu toate acestea, este descurajant să asistăm la nerespectarea continuă a acestei reguli importante de circulație de către unii șoferi care aleg să-și parcheze vehiculele pe banda de autobuz desemnată. Acest lucru nu numai că reprezintă un inconvenient semnificativ pentru navetiștii cu autobuzul, dar subminează și eficiența sistemului nostru de transport public în ansamblu.
Vă rog să luați măsuri prompte și eficiente pentru a rezolva această problemă. Iată câteva sugestii care ar putea ajuta la atenuarea problemei și la îmbunătățirea funcționalității benzii de autobuz:
1️⃣ Sancționarea corespunzătoare: Creșterea prezenței ofițerilor de poliție sau desfășurarea de unități mobile de aplicare a legii pentru a monitoriza în mod activ banda de autobuz și a emite amenzi.
2️⃣ Îmbunătățiți semnalizarea și marcajele: marcați clar banda de autobuz cu semne și marcaje rutiere vizibile pentru a vă asigura că șoferii sunt conștienți de aceasta. În plus, luați în considerare instalarea de indicatoare care indică în mod explicit sancțiunea pentru parcarea pe banda de autobuz.
3️⃣ Campanii de conștientizare a publicului: Lansați o campanie cuprinzătoare de conștientizare a publicului pentru a educa șoferii despre importanța menținerii benziilor de autobuz libere și impactul negativ al acțiunilor lor asupra eficienței transportului public.
4️⃣ Implementați bariere fizice: Luați în considerare instalarea de bariere fizice, cum ar fi bolarde de-a lungul benzii de autobuz pentru a împiedica fizic intrarea sau parcarea mașinilor în zonă, așa cum ați amenajat și pe segmentul cuprins între Hotel Sheraton și Piața Al. Lahovari.
Cred cu tărie că, prin implementarea acestor măsuri, putem îmbunătăți semnificativ funcționalitatea benzii de autobuz, putem acorda prioritate transportului public și putem încuraja mai mulți oameni să aleagă moduri de călătorie durabile. Este esențial să creăm un mediu în care transportul public să fie văzut ca o opțiune viabilă, eficientă și atractivă pentru toți rezidenții.
Vă solicit să luați măsuri imediate pentru a remedia această problemă și a vă asigura că banda de autobuz rămâne liberă pentru scopul propus, cu atât mai mult cu cât se are în vedere marcarea unei benzi unice pe Calea Dorobanți și pe segmentul cuprins între Piața Dorobanți și Șoș. Ștefan cel Mare.”, a scris George Farauanu.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,400AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT