21.1 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
spot_img

„West Side Flower Fest” în Parcul Drumul Taberei: Grădini plutitoare pe lac, aranjamente florale şi spectacole

Grădini plutitoare pe lac, aranjamente florale, ateliere, spectacole, conferinţe şi concursuri se regăsesc în programul celei de-a doua ediţii a festivalului „West Side Flower Fest”, pe care Primăria Sectorului 6 îl va organiza, în perioada 31 mai – 2 iunie, în Parcul Drumul Taberei şi pe bulevardul adiacent, pe tema inovaţiilor în peisagistică pentru „utilizarea apei cu înţelepciune”.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, joi, AGERPRES, evenimentul se va derula în Parcul Drumul Taberei şi pe o parte din bulevardul Drumul Taberei, între strada Braşov şi Aleea Poiana Muntelui, unde, pe modelul „străzi deschise”, vor fi 80 de expozanţi şi 31 de comercianţi din sfera mâncare&băuturi, precum şi momente artistice: flashmob, dansatori, muzicieni, artişti stradali.

La flashmob vor participa 150 de seniori şi circa 30 de copii de la grădiniţele, centrele de zi şi cluburile DGASPC Sector 6. Printre artiştii care vor urca pe scenă se numără Alexandra Uşurelu, Marian Vasilescu, Rolly Polly, Blue Noise, Loris, dansatori, Corul Seniorilor şi Corul Nostalgia.

O conferinţă pe subiectul managementului apei va fi organizată la amfiteatrul din parc şi vor participa peisagişti, profesori universitari şi arhitecţi.

Dintre cele 20 de grădini tematice, unele vor fi pe lac. Două vor fi amenajate de Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 şi de Proiectare 6, iar 18 sunt concepute de echipe de studenţi de la Peisagistică din cadrul a şase universităţi din ţară: Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Bucureşti şi Târgu Mureş. Acestea din urmă vor intra în competiţie şi două dintre cele mai frumoase, votate de public, vor fi premiate.

Vizitatorii festivalului vor putea vedea construcţii florale de mari dimensiuni, reprezentând personaje, buchete de flori. Şapte grădiniţe şi un liceu din Sectorul 6 vor aduce câte o bicicletă decorată. Şi anul acesta, la eveniment va fi prezent floristul Nicu Bocancea, care va veni cu aranjamente din flori.

La ateliere gratuite pentru copii şi adulţi participanţii vor învăţa să facă terarii, tablouri cu licheni, să îngrijească plantele la ghiveci sau să realizeze decoraţiuni din flori. Pe 1 iunie, copiii vor avea parte de picturi pe faţă, modelat baloane, dansuri, pantomimă, jocuri susţinute de animatori şi concursuri cu premii.

Accesul la eveniment este gratuit. În prima zi a festivalului programul este între orele 16,00 – 21,00, iar pe 1 şi 2 iunie între orele 10,00 – 21,00.

În altă ordine de idei, festivalul de ştiinţă, astronomie şi explorare a spaţiului „AstroFest” revine, în Parcul Crângaşi, vineri şi sâmbătă. Vizitatorii vor putea discuta cu cercetători şi asista la demonstraţii de tehnologie, expoziţii, observaţii astronomice, experimente de astrofizică sau prezentări ştiinţifice.

Startul oficial se dă vineri, la ora 17,00, iar printre invitaţi se numără şi scriitorul Alexandru Mironov.

Sâmbătă, programul începe de la ora 10,00. Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, va sta de vorbă cu publicul şi va oferi autografe, iar Spitalul de Urgenţă va urca seara pe scenă pentru un concert.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Science&Technoloy şi revista Ştiinţă&Technică, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, sub egida Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, cu participarea Forţelor Aeriene, Navale şi Terestre.

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,800AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT