18 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Zilele acestea se desfășoară cel mai mare pelerinaj cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou din ultimii 70 de ani

Credincioșii sunt invitați la cel mai mare pelerinaj cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou din ultimii 70 de ani. 

Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul a spus că „2024 este anul în care se împlinesc 250 de ani de când moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou au fost aduse la noi în țară. De două veacuri și jumătate racla cu moaștele Sf. Dimitrie veghează și ne ocrotește din această Sfântă Catedrala”, transmite basilica.ro.

În contextul aniversării a 250 de ani de la aducerea moaștelor Sf. Dimitrie cel Nou în țara noastră, este organizat un pelerinaj cu racla sfântului prin parohiile din Arhiepiscopia Bucureștilor. Un astfel de pelerinaj a mai avut loc înainte de anii 1950 când România trecea printr-o secetă severă.

Episcopul vicar patriarhal a anunțat programul pelerinajului care se va desfășura în perioada 4 martie – 16 aprilie. În prima zi, moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou vor fi purtate în procesiune în Protopopiatul Câmpina.

În noaptea dintre luni spre marți, moaștele Sfântului Dimitrie vor fi așezate la Mănăstirea Caraiman, unde Preasfințitul Părinte Paisie va oficia Slujba Privegherii de toată noaptea.

Programul complet al pelerinajului cu parohiile și așezămintele monahale pe unde cinstitele moaște vor fi purtate în procesiune poate fi consultat aici!

A doua zi, marți, 05 martie, racla cu Sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou va fi dusă într-o nouă procesiune, condusă de PS Varlaam Ploieșteanul, în protoieria Ploiești Nord.

Deci, Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, făcătorul de minuni, împlinește anul acesta două veacuri și jumătate de când a fost adus la București și ne ocrotește din această Catedrală Patriarhală. El a primit supranumele de „făcător de minuni” și „ocrotitor al Bucureștilor” pentru că a vegheat și încă veghează asupra Capitalei. Dar ajutorul lui nu se limitează doar la zona Capitalei, ci Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou veghează asupra tuturor celor care îl cheamă în rugăciune cu credință, oriunde în această țară și în această lume.

Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să răsplătească evlavia şi osteneala tuturor credincioșilor închinători și pelerini la moaștele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, cu darurile Sale cele bogate şi netrecătoare spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea noastră! Amin!

te-ar putea interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

rețele de socializare

3,913CititoriConectați-vă
21,600AbonațiAbonați-vă

PUBLICATE RECENT